top of page
Search
  • Maris Kartau

Varssade ja sugumärade söötmine.


Eestimaa peal kappavad paljudes koplites imearmsad selleaastased varsad. Pakkudes varsale lisaks märapiimale Krafft Foal graanuleid, tagame igakülgselt nende proteiini, mineraalide ja vitamiinide vajadused. Samas ei tohi me selle kõige kõrval unustada ka märade heaolu.

Imetamisperioodil on mära toitainete vajadused suuremad kui me tihtipeale eeldame. Tema söötmine ei jää alla täistreeningus sporthobusele, sest mära peab taastuma poegimisest, tootma piima ja valmistuma ka uueks paarituseks. Lakteerival märal on suurenenud vajadus vee, proteiini, energia, kaltsiumi ja fosfori järele. Kui tema söötmisratsioone ei korrigeerita, siis hakkab mära piimatootmiseks kasutama oma kehavarusid ning hakkab silmnähtavalt konditsiooni kaotama. Kui toitainete defitsiit muutub väga suureks, siis väheneb nii piimatootlus kui ka võimalus uuesti tiineks jääda märgatavalt.

Oluline on tagada märale pidev ligipääs puhatele joogiveele ja kindlustada korraliku koresööda olemasolu. Tagamaks suurenenud proteiini, mineraalide ja vitamiinide vajaduse, soovitab Krafft sööta hobustele juurde Krafft Plus Protein. Krafft Plus Protein on suure proteiinisisaldusega kontsentreeritud täiendsööt, mis on kombineeritud täielikult katmaks hobuse vajadusi. Sobib söötmiseks ka koos kaeraga. Kui sööta vähem graanuleid kui pakendil ettenähtud, siis tuleks igapäevaselt juurde sööta Miner Original Pellet’eid, et tagada vajalikke mineraalide olemasolu söödas.

285 views0 comments

Recent Posts

See All

ICSI hobuste sigimises

OPU ja ICSI hobuste sigimises Igal aastal sünnib maailmas ca paarkümmend tuhat vasikat ja tuhatkond varssa OPU ja ICSI tehnoloogiate abil. Mida ICSI endast kujutab ja milleks kasutatakse, seda proovin

bottom of page